ONDERHOUD


Onderhoud is bij zonnewijzers nauwelijks van toepassing. De messing en bronzen zonnewijzers behoeven helemaal geen onderhoud. Wel zullen deze zonnewijzers verkleuren door weersomstandigheden, dit is echter volkomen normaal en zullen de klassieke uitstraling alleen maar versterken. Messing verkleurt na verloop van tijd naar donkerbruin, bronzen zonnewijzers krijgen een groene oxidelaag. Veel zonnewijzers zijn al voorzien van een patinatie die deze veroudering nabootst.
Mocht u toch willen dat uw messing zonnewijzer blijft glimmen dan zult u regelmatig moeten poetsen met koperpoetsmiddel.

De metalen zonnewijzers zijn voorzien van een laklaag, die na verloop van jaren zou kunnen gaan loslaten. Om dit te voorkomen is het verstandig om de zonnewijzer jaarlijks in te spuiten met blanke vernis om zo een nieuwe beschermlaag aan te brengen.

RVS zonnewijzers kunnen na verloop van tijd lichte roestvorming vertonen. Deze vlekken kunt u in het algemeen eenvoudig verwijderen met een speciale RVS-reiniger. Deze RVS-reiniger herstelt de uitstraling van het RVS en laat tevens een onzichtbare, beschermende laag achter. Het aanbrengen van autowas helpt ook om roestvlekken te voorkomen.

Uw ipadres is: 54.80.58.121
Copyright © 2018 Zonnewijzer.nl. Powered by Zen Cart